Valpreventie / In Balans In Beweging / Otago

Ongeveer 30% van de thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder en 50% van verpleeg- en verzorgingshuisbewoners valt 1 maal per jaar.
Vroegtijdig behandelen kan het aantal val incidenten met de helft verlagen.

Risico inzicht is van belang.

FysioHoofddorp-ValPreventie-1

Inzichtelijk maken of u een hoog, gemiddeld of laag risico loopt om te vallen. Inzichtelijk maken welke factoren hierbij een rol spelen zoals: mobiliteit, evenwicht/balans, duizeligheid, medicatiegebruik, valangst, slecht zien, incontinentie, omgeving. Voorkom vallen en overwin valangst. Hierdoor blijft u zelfstandig en actief.

Eerdere studies toonden aan:

  • bij ouderen zijn verminderde kracht en evenwicht risicofactoren voor valincidenten letsel
  • kracht en evenwicht kunnen verbeterd worden door een specifiek voorgeschreven kracht- en evenwicht trainingsprogramma

Cursus In Balans In Beweging Hoofddorp

  • samen veilig bewegen
  • meer zelfvertrouwen
  • praktische oefeningen

Bij de les in Balans in Beweging gaat u in groepsverband aan de slag om fitter en soepeler te worden en/of te blijven. Door samenwerking van Team Sportservice Haarlemmermeer en Fysio Hoofddorp is er sinds november 2019 Hoofddorp de mogelijkheid om samen met leeftijdsgenoten onder begeleiding van een fysiotherapeut deze lessen te volgen.

Vergoeding In Balans In Beweging

Vergoeding In Balans In Beweging: Zie https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/preventieve-zorg
Aanbevolen door huisartsen, specialisten en uw ziektekostenverzekeraar.

Kom vooral een keer kijken (of zelfs vrijblijvend een keer meedoen)!

De lessen worden gegeven op de woensdagmiddag. Locatie De Horizon Kruislaan 54 Hoofddorp. Bij goed weer in de schitterende binnentuin/ belevingstuin (coronaproof).

Otago

Het Otago-oefenprogramma is een valpreventieprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico. Het programma is vooral geschikt voor ouderen die al wat kwetsbaar zijn.

Tijdens Otago gaan ouderen samen met de fysiotherapeut aan de slag met beenspierversterkende oefeningen, evenwichtsoefeningen en een wandelschema. Ze doen dit individueel thuis, of in een groep in de praktijk.

Het Otago-oefenprogramma is erkend door het Centrum Gezond Leven als goed onderbouwd. De kennis en vernieuwingen van het Otago-oefenprogramma in Nederland worden onderhouden in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Geriatrie (NVFG) en de Hogeschool Utrecht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
FysioHoofddorp – Vanessa van Kruijsdijk – (023)565 15 28 of info@fysiohoofddorp.nl