Bewegen en artrose

Voelen uw gewrichten stijf aan? Doet het pijn wanneer u beweegt? Heeft u daardoor moeite met lopen? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee pijn te verminderen. Het tegenovergestelde is waar.
Het is juist extra belangrijk om te blijven bewegen wanneer u artrose heeft. Als u minder beweegt, treden klachten eerder op terwijl uw mogelijkheden steeds verder afnemen.

Speciaal voor mensen met artrose is in een aantal gecertificeerde fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma artrose ontwikkeld.
Tijdens het programma leert u om uw houding en bewegingen te verbeteren op een dusdanige manier dat u er ook in uw dagelijkse leven profijt van heeft.

Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut van Fysio Hoofddorp met specifieke deskundigheid op het gebied van artrose u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert het beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder stijfheid,krijgt een betere conditie en leert op een verantwoorde manier bewegen.

Beweegprogramma’s